06 – 42270321
info@dewerkdrukspecialist.nl
facebook

Burn-outpreventie

Wist je dat werkstress tegenwoordig op nummer één staat wanneer het gaat om werk gerelateerd verzuim? Niet gek dus dat burn-out op de werkvloer een erg actueel thema is. Burn-out komt bij vrouwen ruim twee keer zo vaak voor als bij mannen. Rond de dertig lopen veel werknemers al een sterk verhoogd risico op een burn-out, maar vrouwen kennen hun piek hierin rond de 43 jaar, terwijl dit voor mannen bij 50 jaar geldt.

Als werkgever is er jou veel aan gelegen om je werknemers gezond, betrokken en tevreden te houden. Zij zijn immers de ruggengraat van je bedrijf.

Te laat signaleren
Het probleem bij een burn-out is dat stressklachten vaak te laat gesignaleerd worden en lange tijd niet serieus genomen worden. Door gedrevenheid, uit schaamte of om andere redenen. Je werknemer leeft lange tijd op reserve energie. Op het moment dat lichaam en psyche de signalen niet meer kunnen negeren bevindt je werknemer zich vaak al op een hellend vlak. Het tij is dan vaak nog moeilijk te keren, met als gevolg overbelasting, overspannenheid en uiteindelijk langdurige uitval door burn-out.

Medewerkers die uitvallen door een burn-out vormen een grote kostenpost voor je bedrijf. Met gemiddeld 11 maanden verzuim, kosten zij bedrijven al gauw meer dan een € 100,000,- per jaar, per medewerker. Daarbij zijn nog niet eens de kosten van re-integratie meegerekend of het gevaar van het domino effect onder de medewerkers.

De werkdrukspecialist maakt burn-out op de werkvloer bespreekbaar. Onze focus ligt daarbij met name op het voorkomen van burn-outs en het reduceren van stress en werkdruk. Dit doen wij door middel van de workshop burn-outpreventie op de werkvloer waar zowel werknemer als werkgevers aan deelnemen om samen met elkaar in gesprek en aan de slag te gaan.

Maar ook door je een QuickScan aan te bieden die je helpt om burn-outgevoelige medewerkers in beeld te brengen en deze preventieve coaching aan te bieden.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op voor meer informatie door hier je gegevens achter te laten.

Gratis adviesgesprek